10. heinäkuuta 2013

Ukkolan Kellarigalleria - näe,kuule ja kokeile

UKG, ei siis UKK on yhtä kuin Ukkolan Kellarigalleria Juvalla. Tämän kesän teemaksi tuli Havainto. Tule, näe, kuule ja kokeile. Hämmästyt takuulla.

Esillä on Päivi Lehmusvuoren lateksipohjaisia maalauksia ja hänen isänsä Vilho Lehmusvuoren metsästä löytämiä puunkappaleita, jotka ovat luonnon muovaamia veistoksia parhaimmillaan. Leena Orrolta on kolme piirrosta ja kaksi metallityötä, jotka ovat samalla äänileluja.

Kellarissa voi kävijä tuottaa erilaisia ääniä puhaltaen, kilistellen ja kolistellen. Vanha kirjoituskone odottaa komerossa, inspiraation iskiessä voi kirjoittaa vaikutelmiaan, kesän päiväkirjaa tai vaikkapa haikeita haikuja. Lopuksi voi kuitata käyntinsä painamalla kalkkivelliämpärissä kastelemansa kämmenen mustaan pahviin kalliomaalausten malliin.

Punaisen piharakennuksen kamariin on Sirpa Heikkinen luonut uusvanhan kokemuksen, camera obscuran. Pimeän huoneen ovessa on erikoishiottu linssi. Siihen katsomalla näkee ulkopuolisen maailman ylösalaisin!

Galleria on auki 27.7. saakka päivittäin klo 10-17. Pääsymaksua ei ole. Lisäbonuksena on muutaman kilometrin ajomatka aitoa savolaista kylätietä pitkin. Ukkolantie alkaa Savonlinnaan vievältä tieltä pari kilometriä Juvan taajaman jälkeen ja tarkka osoite on Ukkolantie 219. Tiedustelut p.050-5711 706 tai 050-530 5523

Kellarigalleria kuuluu Savon Salonkit-ryhmään. Linkki kertoo lisää Juvan kesän runsaasta näyttelykattauksesta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti