21. maaliskuuta 2013

Pasila loppuu. Lääkkeet, lääkkeet!

Syvä huokaus: kohta alkaa viimeinen jakso Pasilaa, älykäs animaatio aikuisille. Poliisit Kyösti Pöysti, Rauno Repomies, Tommi Neponen, Pekka Routalempi ja puntteja nosteleva Helga ovat naurattaneet, lipevä julkkistoimittaja Juhani Kontiovaara edustanut sekä mediaa että taipuisasti yleistä mielipidettä. Lisähahmoina kussakin jaksossa ovat hyvät, pahat ja rumat sekä naiset, joita Pöysti vonkaa, yleensä pettyen.

Animaatio on tarkoituksellisen yksinkertaista, suorastaan kömpelöä. Pääasia on verbaalinen tykitys. Pöystillä on tutin lisäksi taipumus kulttuuriseen ajatusharhailuun erityisesti elokuvien maailmassa. Haaveissaan hän on kovaksikeitetty dekkari baaritiskin luona, savuke suussa, viskipaukku kädessä, vaaleaverikkö vieressään.

Oma suosikkini on Repomies, jolle muut aika ajoin huutavat: Lääkkeet! Ja Rauno tempaa pilleriputkilon taskusta ja palaa taas jonkinlaiseen normaalisuuteen. Repomiehelle on kirjoitettu eniten tekstiä, parhaimmat vuodatukset lähes joka jakson lopussa. Pasilan Hamlet poliisitalon katolla purkamassa tunteitaan, välillä muistoihinsa eksyen, kotiristinään vaimo, jonka sääret ovat karvaiset.

Viimeinen jakso oli koottu muka? poisjätetyistä paloista. Hykerryttävin oli sensuroitu osuus orgioista eli kuvaruutu pimeänä, mutta äänet kertoivat vilkkaasta toiminnasta. Taisi olla Repomies, joka huudahteli karnaalista bakkanaalista. Ainakin se oli auraalista bakkanaalia.

Pasilaa tulee ikävä. Lääkkeet, lääkkeet!

1 kommentti: