3. huhtikuuta 2013

Klassikon imussa: Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit

Klassikoksi päätynyt kirja muodostaa hedelmällisen maaperän. Sen pohjalta syntyy filmejä ja televisiosarjoja. Ja uusia kirjoja. Esimerkiksi sopii Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo. Miltä maistuisi tämä versio?

Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit ilmestyi englanniksi 2009 ja suomeksi 2010. Tekijöiksi on merkitty Jane Austen (kunnioittava kumarrus tähän) & Seth Grahame-Smith. Tyyliin sopivat kuvituksen piirsi Philip Smiley. (Niissä ei kuitenkaan ole mitään hymyilyttävää.)

Alku kertoo kaiken: On tunnustettu tosiasia, että zombi, jolla on aivoja, tarvitsee lisää aivoja. Erityisen selväksi tämä tosiasia tuli taannoisessa hyökkäyksessä Netherfield Parkiin, missä elävät kuolleet teurastivat koko kahdeksantoista henkilön talokunnan ja söivät sen.

Onneksi Bennetin neidit ovat saaneet koulutusta itämaisissa taistelutaidoissa ja herra Darcy selviää päällekäyvistä zombiejoukkioista. Joten tavallaan loppu ainakin suhteellisen hyvin, joskaan ei rauhanomaisesti.

Tolkien-fanina tuli mieleen, että minkälainen olisi Ylpeys ja ennakkoluulo ja entit. Ehkä Puuparta Pemberleyn metsän kuninkaana?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti